I dofternas paradis

Utan några som helst erfarenheter, varken från att skriva i ett bloggforum, att skriva om parfymer eller egentligen att skriva överhuvudtaget, ska jag nu ge mig i kast med just precis det. Skriva en blogga om parfymer. Och hur gör man? Hur skriver man en blogg?
Jag har faktiskt ingen som helst aning, men jag tänker ändå pröva och se vart det bär. Jag kommer utgå från mig själv, mina tankar, min lust och min passion och göra det bästa av det som faller mig in. På så vis ska jag försöka skapa min blogg. Jag hörde ett bra citat av Linus Carlén idag “förbered dig på det värsta, hoppas på det bästa.” Jag lutar mig mot det sistnämnda.

Min tanke är, precis som webbadressen förtäljer, att denna blogg i första hand ska handla om parfymer - parfymer för både honom och henne, gammal som ung. Jag vill inspirera, ge tips, vägleda, komma med presentförslag, flagga för nyheter, göra topplistor, hitta nya favoriter, hylla gamla favoriter och så vidare. Om detta blir verklighet återstår att se och om bloggen tar mig ut på andra vägar får också tiden utvisa. Inget är skrivet i sten, men mitt huvudfokus kommer som sagt att vara parfymer. Jag vill dock understryka att jag varken har någon utbildning, särskild kunskap eller liknande på området utan jag har bara mig själv och mina erfarenheter som utgångspunkt.

En dröm om att få skriva och att dessutom få skriva om något som får mig att sväva iväg på rosa moln ska nu förverkligas. Min passion och mitt intresse för parfymer har jag haft så länge jag kan minnas. Det är nog inget som gått någon av mina nära och kära obemärkt förbi heller. Allt som oftast har jag investerat i en ny parfym. Ja det är så jag ser det, en investering i vardagslyx. Ärligt talat vet jag inte hur många parfymer jag har i min ägo men samlingen spräckte tresiffrigt för länge sedan och den är pågående.

Bloggens första parfymtips blir en favorit som ligger mig otroligt varmt om hjärtat och som förtrollade mig vid första doftmötet, nämligen Giorgio Armani Sì Edp för henne. En fantastisk kvinnlig doft som jag tycker passar vid alla tillfällen - dag som kväll, vardag som till fest. Jag tycker egentligen att det är ganska svårt att beskriva en doft i ord. En doft är något som måste upplevas. Helt klart.

Av de doftbeskrivningar jag läst om Armani Sì och min egen uppfattning av den tycker jag följande meningar återger doften på ett bra sätt; Det är en fruktig, sensuell, exotisk och lite mystisk doft där man finner svartvinbär, mandarin och bergamott i toppen. Doftens hjärtat innehåller ros, fresia och jasmin som i sin tur möter spännande toner av vanilj och trä.

Har du inte doftat på denna tycker jag definitivt att du ska göra det och mest troligt kommer du, precis som jag, få en ny doftfavorit. Oh sì!

Varmt välkommen att följa min resa i bloggens värld och framför allt i dofternas paradis!

Puss & kram ♥
Mari
Betyg:

Mari Carlsson

Här delar jag med mig av min passion och det jag tycker sätter guldkant på tillvaron - i parfymväg!